Crna hronika
0

Za prvomajskih praznika u FBiH 435 saobraćajnih nesreća, četiri osobe smrtno stradale

FENA
Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova, u toku četiri dana na području Federacije BiH dogodilo se 435 saobraćajnih nesreća u kojima su četiri osobe smrtno stradale i to u Zeničko-dobojskom tri i Tuzlanskom kantonu jedna.

Teške povrede zadobila je 31 osoba, 113 lakše, dok za 12 osoba nije utvrđen stepen povreda.

Prema prikupljenim podacima Federalne uprave policije na području Federacije BiH evidentirana su 264 krivična djela i to 15 nasilja u porodici, devet oštećenja tuđe stvari, ugrožavanje sigurnosti, devet izazivanja opće opasnosti, tri nanošenja teških povreda.

U produženom vikendu zabilježen je i pokušaj ubistva, razbojništvo, silovanje, razbojnička krađa, 103 teške krađe, 42 krađe i 78 ostalih krivičnih djela.

Praznici su prošli s 251 slučajem narušavanja javnog reda i mira i to u Zeničko-dobojskom i Kantonu Sarajevo po 53, Tuzlanskom 48, Unsko-sanskom 36, Srednjobosanskom 24, Hercegovačko-neretvanskom 15, Kanton 10-Livno devet, Zapadnohercegovačkom i Posavskom kantonu po pet, Bosanskopodrinjskom tri, u kojima je šest osoba zadobilo teške, a 56 lakše povrede.