Istraga u toku
15

Za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića u Šekovićima uhapšeno ukupno sedam osoba

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Još tri osobe uhapšene su zbog pokušaja ubistva Slobodana Vasiljevića koji je brutalno pretučen u noći sa subote na nedjelju u Šekovićima.
Ukupno sedam uhapšenih S. G. (1993.), M. M. (1986.), S. R. (1993.) N. P. (1991.), N. O. (1981.), M. K. (1972.) i G. Č. (1976.) predati su Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

Iz PU Zvornik saopćeno je kako još uvijek tragaju za osobom inicijala S. J. koja se također dovodi u vezu s ovim krivičnim djelom.

Izvršeni su i pretresi objekata koje osumnjičeni koriste i pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu s ovim slučajem, a koji će se koristiti kao dokazi.

Vasiljević je presretnut oko ponoći i pretučen metalnim šipkama po glavi i tijelu. Zadobio je tešku povredu glave i potkoljenice. Smješten je na UKC Tuzla gdje je dovezen iz zvorničke bolnice bez svijesti. Priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju i u teškom je stanju.

Ubrzo nakon napada uhapšeni su Stevan Garić, Miljan Milić, Nebojša Petković i Stefan Radovanović, a naknadno su uhapšene još tri osobe. Istraga još traje.