Zbog napada na policajce
10

Za Amara Šljivu predložen pritvor

Sarajevo-x.com
Za vlasnika sarajevskog kafića "Škorpion" Amara Šljivu koji je uhapšen jučer sat vremena iza ponoći zbog napada na dvojicu pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, predložen je jednomjesečni pritovor.

Ovu informaciju za Sarajevo-x.com potvrdila je Jasmina Iftić, portparol sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, kazavši da je prijedlog upućen prema sarajevskom Općinskom sudu, te da se odluka očekuje sutra.

Naime, policajci su došli pred Šljivin kafić koji se nalazi u naselju Grbavica jer su građani prijavili policiji da se u kafiću pušta glasna muzika.

Policajce je ispred kafića dočekalo nekoliko osoba koje su izašle iz kafića i počele su prijetiti policajcima. Potom je Šljivo nasrnuo na jednog policajca i udario ga šakom u glavu. Drugi policajac pritekao je u pomoć te je došlo do naguravanja između njega i Šljive.

Policajci su pozvali pojačanje, Šljivo je uhapšen, a povrijeđenim policajcima ljekarska pomoć ukazana je u bolnici Koševo gdje je konstatovano da su zadobili lakše tjelesne povrede.

Šljivo je policiji odranije poznat po čestim oružanim sukobima sa braćom Edom i Harisom Omerovićem, vlasnicima auto-praonice i picerije “Diablo”.

Zbog ranjavanja jednog od njih Šljivo je bio osuđen na godinu i po zatvora koje je odležao u KPZ Zenica. Također, i Šljivo je bio česta meta napada pa je tako prije tri godine pucano na kafić "Škorpion", a godinu dana nakon toga zapaljen je Šljivin automobil.