Hrvatska policija
0

Vuk i Herak jutros kod istražnog suca u Splitu

FENA
Županijski sud u Splitu
Županijski sud u Splitu
U istražni centar Županijskog suda u Splitu jutros su privedeni 22-godišnjaci Edin Vuk i Anel Herak, državljani BiH, osumnjičeni da su u četvrtak u Sarajevu ubili Amara Mistrića (23), potvrdila je glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.

Nad njima je jučer obavljeno saslušanje, a kod dežurnog istražnog suca dvojica osumnjičenika za ubistvo iz BiH prepraćena su jutros oko 9.30 sati, doznaje se u policiji.

Edin Vuk i Anel Herak uhvaćeni su jučer u Omišu. Naime, njih su dvojica jučer oko 11.30 sati ušli u zgradu omiške policije interesirajući se kako kao državljani Bosne i Hercegovine mogu dobiti boravišnu dozvolu za ostanak u Republici Hrvatskoj. Za njima je u međuvremenu nakon ubistva u Sarajevu bila objavljena Interpolova potjernica. Policajac u Omišu ih je prepoznao i pozvao svoje kolege.

Osumnjičenici su ubrzo uhapšeni i odvedeni na saslušanje u policiju. Istražni sudac u ovom slučaju ima mogućnost nakon saslušanja za takvo teško kazneno djelo odrediti tranzicijski pritvor za obojicu, a poslije toga ih preuzima policija Bosne i Hercegovine, rečeno je u policiji.

Dvadesettrogodišnji Amar Mistrić brutalno je ubijen u četvrtak, a na njega su pred brojnim svjedocima pucala dvojica gostiju jednog sarajevskog kafića nakon što ih je zbog isteka radnog vremena odbio uslužiti pićem. Počinitelji su odmah pobjegli a sarajevska policija je naknadno utvrdila njihov identitet.