Marušiću ponovo sude
0

Vrhovni sud RS potvrdio presudu: Talić i Hasanović osuđeni na 16 godina zbog obljube djevojčice

M. N.
Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Okružnog suda u Doboju i pravosnažno osudio Elmedina Talića i Adnana Hasanovića na po osam godina zatvora zbog oboljube 14-godišnjakinje u Doboju.

Kako nam je kazala sekretarka suda Jelena Despotović, žalbe Talića i Hasanovića odbijene su kao neosnovane, dok je uvažena žalba optuženog Mirze Marušića. Njemu se presuda ukida i predmet se vraća Okružnom sudu u Doboju na ponovno suđenje.

Prvostepena presuda u ovom predmetu donesena je 15. novembra 2018. godine prema kojoj su sva trojica osuđena na po osam godina za krivično djelo obljube s djetetom mlađim od petnaest godina.

U optužnici se navodi da su njih trojica neutvrđenog dana od 30. jula 2017. godine do 5. augusta 2017. godine u večernjim satima na području Doboja imali seksualni odnos s djevojčicom od 13 godina. Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Doboj, djelo su počinili u međusobnom dogovoru i bili su svjesni godišta oštećene. Bili su uposlenici ringišpila. Slučaj su prijavili nadležni iz osnovne škole koju je djevojčica pohađala.