Crna hronika
0

Vreća s pijeskom pala i ugušila radnika u Glamoču

FENA
Tokom izvođenja građevinskih radova u ulici Miluna Garića u Glamoču u ponedjeljak je smrtno stradao 62-godišnji N.K. iz mjesta Odžak kod Glamoča.

Kako je za Fenu kazao glasnogovornik kantonalnog MUP-a Ivica Vrdoljak, očevidom je utvrđeno kako je do nesreće došlo nakon što je veća vreća pijeska težine od 800 do 1 000 kilograma pala na radnika inicijala N.K.

"Nastradali radnik je najvjerovatnije izvodio radove potkopavanja na tom dijelu gdje se nalazila i vreća s pijeskom nakon čega se ista uslijed tih radova obrušila na njega te ga usmrtila", kazao je Vrdoljak.

Dodao je kako obrušavanje vreće pijeska na stradalog N.K ostali radnici nisu vidjeli i tek protokom nekoliko minuta opaženo je da ga nema nakon čega su krenuli u otkopavanje mjesta gdje se prethodno nalazio.

Stradali N.K. je prevezen je u Dom zdravlja u Glamoču gdje već tada nije bilo nikakve pomoći za njega te su ljekari potvrdili smrt.

Povodom nesretnog slučaja, naložena je obdukcija koja je obavljena danas u prostorijama Kantonalne bolnice u Livnu, a prema riječima dežurne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva u Livnu Snježane Kukrić, ljekar obducent je potvrdio uzrok smrti u vidu ugušenje zbog pritiska na grudni koš.

Od glasnogovornika kantonalnog MUP-a doznaje se kako se trenutno istražuje u kojem je radnom pravnom svojstvu nastradali bio i obavljao radove odnosno za koju tvrtku i je li uopće bio evidentiran kao zaposlenik. Na tome radi i kantonalna inspekcija.