Crna hronika
9

Vozilom udario graničnog policajca pa pokušao pobjeći i baciti drogu

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Četiri osobe lišene su slobode u koordiniranoj akciji Granične policije i Tužilaštva BiH. Oni su državljani Slovenije i BiH, a osumnjičeni su za međunarodno krijumčarenje opojne droge skank.

Droga je otkrivena u motornom vozilu kojim su putovali navedeni osumnjičeni, a kada su policijski djelatnici Granične policije JGP Bosanski Novi pregledali vozilo, jedan od osumnjičenih ga je iznenada stavio u pogon i udario graničnog policajca, te se udaljio sa graničnog prijelaza.

Ubrzo su u efektnoj i brzoj potjeri osumnjičeni pronađeni i lišeni slobode, a pronađeno je i 15 kg opojne droge, koju je pokušao izbaciti iz vozila.

Sva četvorica osumnjičenih su kasno sinoć predata postupajućem tužiocu Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, koji će ih ispitati i Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana.

Zaplijenjena opojna droga na ilegalnom narko tržištu u zemljama Zapadne Evrope dostiže cijenu od nekoliko desetina hiljada eura.

Tužilaštvo BiH i Granična policija nastavljaju zajednički rad u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga, istaknuto je u saopćenju za javnost.