Crna hronika
0

Vozilom udario dječaka pa pobjegao s mjesta nezgode

FENA
Tri kaznena djela, 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira te 10 saobraćajnih nezgoda s manjom materijalnom štetom u kojima je 1 osoba zadobila teške tjelesne povrede, dogodile su se u posljednja 24 sata na području Kantona Srednje Bosne, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

Jučer oko 17,15 sati na magistralnom putu M 5 u mjestu Dolac na Lašvi, općina Travnik, dogodila se prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo vozilo, koje je nakon nezgode napustilo lice mjesta i udaljilo u nepoznatom pravcu, i pješak Vedran Kapetan (1997.), nastanjen u mjestu Donje Putićevo, općina Travnik.

Vedran Kapetan prevezen je u bolnicu u Travnik gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Na mjesto događaja upućena je patrola PS Travnik koja je operativnim radom na terenu pronašla drugog sudionika nezgode a radi se o Draganu D. (1983) iz Novog Travnika koji je upravljao teretnim motornim vozilom marke “Volvo”, registarskih oznaka 693-M-609. Dalji postupak je u tijeku.

Jučer je u 18.10 sati anonimnom telefonskom dojavom Policijska stanica Vitez obaviještena je da u mjestu Divjak, općina Vitez, ispod mosta nepoznate osobe konzumiraju opojna sredstva.

Na mjesto događaja upućena je patrola policije koja je zatekla Ibrahima J. (1985), nastanjen u Travniku i Sejada B. (1987), također iz Travnika.

Kod Ibrahima J. i Sejada B. pronađene su dvije šprice sa pripremljenom smjesom koja asocira na opojnu drogu heroin.

Navedeni predmeti su oduzeti a oba počinitelja su privedeni u Policijsku stanicu Vitez, stoji u priopćenju.