Crna hronika
26

Vozaču trolejbusa u Sarajevu slomili nos

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Još jedan u nizu napada na osoblje GRAS-a dogodio se sinoć, 10. augusta na stajalištu Hidrogradnja kada je napadnut vozač trolejbusa P.F.

Kako je saopćeno danas iz GRAS-a, vozač je upravljajući vozilom koje je saobraćalo u pravcu prema Dobrinji na liniji 103 Trg Austrije - Dobrinja u 23.45 sati, zaustavio vozilo na trolejbuskom stajalištu Hidrogradnja i otvorio sva vrata kako bi putnici ušli i izašli iz vozila.

Tada su na prva vrata u vozilo ušla dva nepoznata mladića koja su bez ikakvog povoda i razloga, te bez ikakvog prethodnog verbalnog kontakta, fizički napala vozača na njegovom radnom mjestu.

Nakon više brutalnih udaraca, napadači su pokušali pobjeći, a povrijeđenom vozaču u pomoć je pritekao jedan putnik, te su uspjeli svladati jednog od napadača i zadržati ga do dolaska policije, dok je drugi napadač pobjegao.

Uviđaj su izvršili pripadnici Prve Policijske uprave, kojima je uhvaćeni napadač rekao da su vozača napali bez ikakvog razloga.

Vozač je odmah prebačen u KUM-u bolnice Koševo, a ljekarskim pregledom ustanovljeno je da je zadobio teške tjelesne povrede, i to lom nosa i veću posjektinu ispod desnog oka. Nakon ukazane ljekarske pomoći vozač je upućen na kućno liječenje.

"Ovom prilikom i uime kolektiva preduzeća GRAS, a posebno uime napadnutog vozača, upućujemo veliku zahvalnost mladiću koji je pritekao u pomoć vozaču i pomogao u hvatanju jednog od počinioca ovog napada. S obzirom na skromnost ovog mladića koji nije ostavio svoje podatke, pozivamo ga da se javi Službi za odnose s javnošću preduzeća GRAS i posjeti naš kolektiv", navodi se u saopćenju.

Također se dodaje da je 6. augusta u 16.30 sati na minibuskoj liniji za Sedrenik, vozač putničkog vozila prilikom mimoilaženja s vozilom GRAS-a, umjesto da se vrati unazad i olakša mimoilaženje, izašao iz vozila i kamenom razbio bočno staklo vozača minibusa, a zatim se odvezao s tog mjesta.

U ovom incidentu nije bilo ozlijeđenih, a uviđaj su izvršili pripadnici Prve policijske uprave.

"Ovakvo brutalno i vandalsko ponašanje nesavjesnih građana zaslužuje svaku osudu, a počinioce ovih nedjela treba najstrožije kazniti, jer ovakvi slučajevi imaju višestruke posljedice kao što su nanošenje tjelesnih povreda, ugrožavanje sigurnosti putnika, uništavanje imovine, remećenje javnog reda i mira, te odvijanja javnog gradskog prevoza.