Nesreća kod Prijedora
287

Vozači iz Dodikove pratnje napravili udes: Izgurali automobil s puta, dvije osobe povrijeđene

Klix.ba
Foto: Banjaluka.info
Foto: Banjaluka.info
Jutros je na magistralnom putu došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala dva automobila, a jedan od njih je, kako nezvanično saznajemo, službeno vozilo koje je bilo u pratnji Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a.

Za Klix.ba je zvanično potvrđeno iz policijske stanice Prijedor da je jutros u 9:45 došlo do saobraćajne nesreće na magistralnom putu Prijedor - Banja Luka, u kojem je učestvovalo jedno privatno i jedno službeno vozilo.

"Izlaskom na mjesto događaja izvršen je uviđaj i utvrđeno je da su učestvovala dva vozila. Jedno vozilo je u privatnom vlasništvu i njime je upravljala osoba E.E. iz Kamičana, a drugo je službeno vozilo u pratnji štićene ličnosti", rekla je portparolka PU Prijedor.

Službeni automobil Dodikove pratnje
Službeni automobil Dodikove pratnje

Prema nezvaničnim informacijama, vozači Milorada Dodika su prateći predsjednika SNSD-a na otvorenje kampanje stranke u Prijedoru, napravili saobraćajnu nesreću.

Vozilo koje se nalazilo na začelju kolone je u velikoj brzini odgurnulo vozilo koje se kretalo ispred njih, nakon čega je vozač E.E. izgubio kontrolu nad automobilom i završio u kanalu. Automobil u kojem se nalazio Milorad Dodik nije učestvovalo u nesreći.

Privatni automobil koji je izguran sa puta
Privatni automobil koji je izguran sa puta

U ovoj saobraćajnoj nesreći su lakše povrijeđeni vozač i suvozač iz privatnog automobila, a nakon završenog uviđaja će biti utvrđena odgovornost vozača koji su učestvovali u nesreći.