Nakon nesreće u Sarajevu
0

Vozač koji je usmrtio pješaka uhapšen, pa pušten na slobodu

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Tridesetogodišnji Adis T. koji je sinoć oko 18.30 sati u sarajevskoj ulici Bulevar Meše Selimovića upravljajući automobilom “Seat-Arosa” udario pješaka 20-godišnjeg Dražena Đukića, nastanjenog u Brčko Distriktu, koji je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici Koševo, po nalogu dežurnog tužioca sinoć u 23.50 sati bio je uhapšen.

“Nakon davanja izjave osumnjičeni je pušten na slobodu. Naime, nije bilo osnova za određivanje pritvora jer je utvrđeno da osumnjičeni nije imao alkohola u krvi, nije ranije osuđivan, a poznato je i mjesto njegovog prebivališta”, kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Jasmina Iftić, portparol sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, dodajući da će se danas raditi obdukcija tijela nastradalog.

Na mjestu nesreće sinoć je bio i vještak saobraćajne struke Amir Huković.

“Izvještaj o okolnostima usljed kojih je došlo do saobraćajne nesreće odnosno da li je bilo propusta vozača, pješaka, kakvi su bili uslovi na cesti i slično, sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu dostavit ću naredne sedmice. Do tada izjave o okolnostima usljed kojih je došlo do nesreće ne mogu davati”, kazao je kratko Huković.

Povrijeđeni pješak je sinoć odmah nakon nesreće prevezen u Klinički centar univerziteta u Sarajevu. Međutim, u Centar urgentne medicine dovezen bez pulsa i pritiska. Pokušalo se s reanimacijom ali bez uspjeha. U 18.50 sati proglašen je mrtvim.