Nakon šest dana
245

Vozač koji je autom udario dječaka u Gladnom Polju predao se policiji pa pušten na slobodu

Piše: Se. H.
Snimak nadzorne kamere (Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Snimak nadzorne kamere (Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Vozač Opela koji je 19. oktobra udario dvanaestogodišnjeg dječaka na Ilidži danas se pojavio u službenim prostorijama Policijske stanice Ilidža, ali, kako nam je rekao otac dječaka, nakon 25 minuta saslušavanja, pušten je na slobodu.

Optuženi se danas u policijskoj stanici pojavio u pratnji advokata u 14:45 da bi već u 15:10 bio pušten.

"Za 25 minuta takvom čovjeku je uzeta izjava, pušten je na slobodu i vraćeno mu je vozilo. To je tužna priča", rekao nam je otac nastradalog dječaka

Kako je rekao, iz policijske stanice su se opravdali time da su postupili po proceduri.

Kontaktirali smo i glasnogovornicu MUP-a KS Suvadu Kuldiju koja je rekla kako je osumnjičeni pristupio u službene prostorije te da će se preduzeti sve mjere i radnje predviđene zakonom.

"Udario je dijete od 12 godina, pobjegao s mjesta nesreće, krio se šest dana, došao u pratnji advokata, za 25 minuta pušten i dato mu vozilo da ponovo pravi probleme po gradu", rekao je naš sagovornik i dodao da se radi o višestrukom povratniku u kriminal.

On apeluje na građane da pripaze na tamnoplavi opel te da roditelji vode računa o djeci, jer su ona ugrožena dok su manijaci na cesti.

Podsjećamo, maloljetni pješak povrijeđen je u saobraćajnoj nesreći koja se 19.10. oko 7:40 sati desila u naselju Gladno Polje, općina Ilidža. Vozač koji je udario dijete na pješačkom prijelazu pobjegao je s mjesta nesreće.