Višegrad
0

Vozač kamiona poginuo, suvozač povrijeđen

FENA
Foto: Visegrad24.info
Foto: Visegrad24.info
Na lokalnom putu Dobrun-Stanište, u mjestu Razdoline, općina Višegrad, sinoć u 19.40 sati, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, dok je jedna lakše povrijeđena.

Do nesreće je došlo kada je Ilija Stanojčić (1977), koji je u momentu nesreće upravljao teretnim vozilom "mercedes", krećući se niz veliku strminu, usljed za sada neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo u desnu stranu i prednjom desnom stranom udario u zemljanu površinu.

Navedeno vozilo, koje je bilo natovareno ogrevnim drvetom, nakon udara u zemlju, prevrnulo se na krov.

Na mjestu suvozača, u trenutku nesreće nalazio se Danijel Šimšić (1989) iz Višegrada, koji je neposredno prije udara kamiona u zemljanu površinu, iskočio i zadobio lakše tjelesne povrede.

Policija je tokom uviđaja konstatirala je da je vozač Stanojčić smrtno stradao u kabini vozila koja ga je prikliještila na volan.

Uviđaj, koji su po ovlaštenju dežurnog tužioca izvršili radnici saobraćajne policije, završen je u 22.45 sati, a saobraćaj na navedenoj putnoj komunikaciji bio je privremeno obustavljen.

Smrtno stradalom Stanojčiću izuzeta je krv radi utvrđivanja eventualnog prisustva alkohola u organizmu, dok će danas biti obavljeno vještanje na vozilu danas od sudskog vještaka, saopćio je CJB Istočno Sarajevo.