Pretres kod Doboja
11

Vozač iz Gračanice u autu krio spid, marihuanu i ekstazi tablete

Dž. P.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Prilikom pretresa automobila Golf u mjestu Boljanića kod Doboja policija je pronašla i oduzela određene količine različitih narkotika.

Glasnogovornica Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez rekla je da je policija jučer zaustavila i kontrolisala automobil kojim je upravljao A. K. iz Gračanice, a sa kojim su se u vozilu nalazili N.S. iz Bosanskog Šamca i A.M. s područja općine Maglaj.

"Prilikom navedene kontrole A.K. je odbio da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu. Istog dana, na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres navedenog automobila, prilikom čega je pronađena i oduzeta plastična vrećica u kojoj su se nalazila četiri paketića s marihuanom ukupne težine od oko 10,21 grama, četiri paketića sa spidom ukupne težine od 7,41 gram i tri paketića u kojima se nalazilo deset tableta ekstazija" navela je Kerkez.

Foto: PU Doboj
Foto: PU Doboj

Ona je dodala da je nad navedenim osobama obavljena kriminalisttička obrada i protiv njih će nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.