Crna hronika
11

Vozač autobusa se onesvijestio nakon napada na Grbavici

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zasad nepoznati mladić sinoć u 22:45 sati udario je vozača GRAS-ovog autobusa na autobuskom stajalištu Grbavica.

Vozač autobusa broj 850 na liniji Drvenija - Pofalići u pravcu Pofalića, naklon prijema putnika na Grbavici pokušao se uključiti u saobraćaj, kada je primijetio da iz obližnjeg parka prema autobusu trči grupa od šest mladića. Zaustavio je vozilo kako bi ih sačekao, a kad su ušli rekao im je da trebaju imati kartu za prevoz ili je kupiti.

"Tada je jedan od mladića uz psovke izvadio nož i prijetio da će ga zbosti, a onda ga je drškom od noža udario u glavu. Odmah potom ostali mladići napadača su izgurali iz vozila i zajedno se udaljili u nepoznatom pravcu. Putnice koje su se zatekle u vozilu također su pretrpjele šok, te su sačekale policiju kako bi dale svoj iskaz", saopćeno je iz GRAS-a.

Na mjestu incidenta uviđaj su izvršili pripadnici PU Novo Sarajevo.

Vozač se potom uputio u garažu, ali je zbog toga što se jako loše osjećao vozilo zaustavio na stajalištu Pofalići gdje je povraćao, a zatim na stajalištu Otoka, gdje se onesvijestio. Drugi vozač GRAS-a koji se sa posla vraćao kući uočio je u kakvom se stanju nalazi njegov kolega, te je obavijestio dispečera. Povrijeđeni vozač je nakon toga prebačen u Hitnu pomoć, a zatim na KUM. Nakon ukazane ljekarske pomoći upućen je na kućno liječenje, navode iz GRAS-a.

Ovo je 12. slučaj fizičkih napada na službene osobe ove kompanije od 1. januara. Devet puta je nasrtano na vozače, a tri puta na kontrolore naplate. Zabilježeno je i više od 20 oštećenja na vozilima GRAS-a.