Sletio s ceste
139

Vozač autobusa poginuo u saobraćajnoj nesreći u Tuzli

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Vozač autobusa smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Tuzli, potvrđeno je za Klix.ba iz kantonalne policije.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK Adnana Sprečić je kazala da je danas oko 16:50 sati Policijskoj stanici Zapad prijavljeno od Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla da se u ulici Nikole Tesle u Tuzli, koja spaja južnu sa sjevernom saobraćajnicom, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao autobus javnog prevoznika GIPS d.d. Tuzla.

"Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad, a ljekar mrtvozornik je na mjestu događaja konstatovao smrt jednog lica, najvjerovatnije vozača autobusa čiji identitet još uvijek nije utvrđen", precizirala je Sprečić.

Također se na mjestu događaja nalaze dežurni tužilac koji rukovodi uviđajem, kao i uviđajna ekipa OKP PU Tuzla. Kako je potvrđeno za Klix.ba, smrtno je stradao vozač inicijala A.Š. rođen 1996. godine.

"Uviđaj je u toku, te se po nalogu i pod nadzorom tužioca preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila ova saobraćajna nezgoda", dodala je Sprečić.

Saobraćaj na navedenoj dionici puta je u potpunosti obustavljen do okončanja uviđaja