Crna hronika
0

Vozač autobusa izvan životne opasnosti

FENA
Foto: Tuzlarije.net
Foto: Tuzlarije.net
Vozač autobusa Mursel Čović (1967.) za sada je izvan životne opasnosti. On je rano jutros dovezen u Univerzitetsko-klinički centar (UKC) Tuzla nakon što ga je ranio Tomislav Petrović u tuzlanskom naselju Lipnica, a koji je prethodno ubio šest osoba.

Kako je priopćila glasnogovornica UKC Tuzla Amra Odobašić, vozač je zadobio teške tjelesne ozljede i u tijeku je operativno zbrinjavanje nastalih ozljeda.

Tomislav Petrović sin Stjepana rođen 1963. godine rano jutros u Lipnici kod Tuzle ubio je šest osoba iz vatrenog oružja, najverojatnije iz pištolja, priopćila je glasnogovornica Tužiteljstva Tuzlanske županije Jasna Subotić.

Petrović je oko šest sati ujutro usmrtio svoje najbliže susjede, a među ubijenima su dvije žene. U svom pohodu prvo je u obiteljskoj kući lišio života bračni par Miju i Kaju Petrović, a potom u neposrednoj blizini također u kući usmrtio još jednog susjeda Ivu Markanovića.

Nakon toga, Petrović odlazi do lokalnog autobusnog stajališta Trstje gdje lišava života tri osobe koje su se nalazile u autobusu - supružnike Niku i Maru Petrović, kao i Dragicu Markanović te ranjava vozača autobusa Gradskog prometnog poduzeća Tuzla.

Petrović se svojim putničkim motornim vozilom udaljio sa mjesta događaja prema okretištu i skretanju za Srednju Lipnicu, gdje je ponovo pucao iz vatrenog oružja u jedno od parkiranih vozila. U tom momentu je naišla policija Policijske stanice Zapad, intervenirala i lišila ga slobode.

U toku je očevid i vrši se kriminalistička obrada kako bi se rasvjetlio ovaj događaj, kazala je glasnogovornica Subotić.