{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vogošća: Prevarant brutalno pretukao i opljačkao ženu, a onda je bacio s mosta

Piše: E. F./Klix.ba
3.6.2015. u 17:30
294
156
Vogošća: Prevarant brutalno pretukao i opljačkao ženu, a onda je bacio s mosta
294
Vogošća: Prevarant brutalno pretukao i opljačkao ženu, a onda je bacio s mosta
Foto: Klix.ba
Četrdesetšestogodišnja Devla K. brutalno je pretučena, zlostavljana te opljačkana a potom i bačena na ulicu u stravičnom napadu čija je žrtva bila prije dva dana i to na području Općine Vogošća.
Nesretna žena je na svu sreću preživjela, ali je zadobila teške povrede i doživjela strašnu traumu.

Kako smo uspjeli saznati, sve se dogodilo prekjučer poslijepodne oko 17 sati kada se žena vraćala sa posla. Zastala je u Rajlovcu kako bi kupila poklon za unuče, odnosno bebu koju očekuje njena kćerka.

Muškarac za kojeg će se kasnije ispostaviti da je njen napadač prišao joj je dok je stajala u blizini obližnje benzinske stanice sa molbom da mu kupi sok. Kazao joj je kako je iz Srebrenice te je nastavio pričati kakve je, navodno, strahote preživio. Četrdesetšestogodišnja žena se sažalila na njega te mu je kupila ono što je tražio.

Udarac u glavuNo, on tu nije stao, te joj je zauzvrat ponudio prevoz, jer navodno i on ide prema Vogošći, gdje se žena i uputila. Ona je pristala i ne sluteći šta ju čeka.

Neposredno nakon ulaska u automobil zadobila je tupi udarac u glavu, vjerovatno pištoljem.

Odmah je opljačkana, a prema navodima njenih najbližih dodatno je udarana, polijevana alkoholom i napastvovana.

Na koncu je bačena sa malog mostića u Vogošći, gdje je bila do četiri sata ujutro, kada su je probudili psi lutalice. Teškom mukom pozvala je prolaznika koji je odmah pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Transportovana je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu te je nakon ukazane pomoći smještena na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju.

Višestruke povrede"Pacijentica je kod nas dovezena u utorak sa ranom na uhu, povredom nosa, povredom grudnog koša i povredom glave te je upućena na Torakalnu hirurgiju, Ortopediju, Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju i ORL", kazala je za Klix.ba Azra Dedajić, šefica Odjela za odnose sa javnošću KCUS-a.

Šta se tačno dogodilo u sarajevskoj policiji nismo mogli saznati jer, kako su istakli, ovaj događaj nemaju u svojoj evidenciji.

Isti je slučaj i sa Hitnom pomoći gdje su ustvrdili kako oni nisu imali sličnu intervenciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: