Potvrdio MUP HNK
45

Vlasnik zapaljenog vozila u kojem je pronađeno ugljenisano tijelo je 32-godišnji Mostarac

G. Š.
Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info
Utvrđen je identitet vlasnika zapaljenog vozila u mjestu Varda kod Mostara u kojem je pronađeno tijelo ugljenisane osobe, čiji se identitet još utvrđuje, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazao glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić operativnim radom je utvrđeno da je vlasnik vozila Passat u kojem je pronađeno tijelo ugljenisane osobe, B.M. (32) iz Mostara.

Prema dosadašnjim informacijama se sumnja da je pronađeno u vozilu potpuno ugljesnisano tijelo upravo 32-godišnjeg Mostarca u čijem je vlasništvu i zapaljeni automobil.

Dežurni tužilac HNK je za naš portal kazao da se radi na utvrđivanju identiteta pronađene osobe i okolnosti kako bi se znalo da li je riječ o nesretnom slučaju ili o krivičnom djelu.

"Provodimo istražne radnje da bi utvrdili identitet navedene osobe i da vidimo da li postoji sumnja na počinjenje krivičnog djela. To ćemo moći jedino obdukcijom, jer je tijelo u potpunosti izgorjelo. Vidjet ćemo sa obducentom i na koji način ćemo utvrđivati identitet osobe", rekao je dežurni tužilac za Klix.ba.

Podsjetimo da je Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Mostar danas u 12:19 sati prijavljeno da se vidi gusti crni dim, u mjestu Varda, te su odmah na mjesto događaja izašli vatrogasci.

Oni su zatekli automobil u plamenu, te ugasili požar i pozvali policiju, a u automobilu marke Passat je pronađeno potpuno ugljenisano tijelo jedne osobe.