Crna hronika
0

Vladika Hrizostom: Napad na mene klasično razbojništvo

FENA
Vladika bihaćko-petrovački Hrizostom izjavio je danas da je napad na njega bilo klasično razbojništvo koje je imalo za cilj novac, jer su provalnici u sjedištu ove eparhije u Bosanskom Petrovcu tražili novac i ključ od sefa, ali i da traži od svih nadležnih organa zaštitu kako za Eparhiju tako i za Srbe na tom području.

Vladika Hrizostom je na pres-konferenciji u Banjoj Luci, gdje je bio na liječenju, istaknuo da ne želi da ulazi u to da li ovaj napad ima nacionalnu ili neku drugu pozadinu.

Kazao je da je ovo već četvrti napad na Eparhiju bihaćko-petrovačku i da je on sada napadnut, a da je u prethodne tri provale nanesena velika materijalna šteta ovoj eparhiji, za što niko nije odgovarao.

Vladika Hrizostom je istaknuo da njegova eparhija traži garancije od nadležnih organa da može imati sigurnosne uvjete za boravak i rad te garancije za Srbe koji se nalaze na tom području.

"Možda je ovo napad da se zastraše građani, jer ako se nešto ovako može desiti episkopu onda se može desiti svakom drugom", kazao je vladika i dodao da se bori za siguran povratak, slobodu kretanja za sve narode, a ne samo srpski.