|

FOTO
/
Vitina kod Ljubuškog: Laboratorij za uzgoj indijske konoplje u štali

Vitina kod Ljubuškog: Laboratorij za uzgoj indijske konoplje u štali
1
Klix.ba
18.1.2013. u 15:17
6
komentara
1

dijeljenja
Vitina kod Ljubuškog: Laboratorij za uzgoj indijske konoplje u štali Foto: MUP ZHK
Nakon pretresa porodične kuće D. J. (30) u zaseoku Doci u općini Ljubuški otkriven je laboratorij za uzgoj indijske konoplje namijenjene za prodaju na ilegalnom tržištu.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona pronašli su više od 250 stabljika visine do 150 cm, zasađenih u saksijama, kao i blizu 60 pikovanih sadnica te vreća punih marihuane.

Također je pronađeno blizu 40 UV lampi, koje se koriste za ubrzavanje rasta stabljika indijske konoplje, kao i sistem ventilacije koji je stabljikama osiguravao svjež zrak te sistem za navodnjavanje.

Foto: MUP ZHK Foto: MUP ZHK

Povodom ove akcije, koja je provedena s ciljem suzbijanja neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski komesar Zoran Galić je rekao: "Današnja akcija nije slučajni ni izolirani uspjeh. Ona je jedna u kontinuitetu uspješnih akcija zapadnohercegovačke policije u borbi protiv zloupotreba opojnih droga i kao takva je pokazatelj naše odlučnosti da se svim raspoloživim resursima suprotstavimo tom zlu".

Komesar Galić je podsjetio da je od 1. jula 2007. godine do danas, odnosno otkako se on nalazi na čelu Uprave policije MUP-a ZHK, ovo 144. uspješna akcija u suzbijanju zloupotreba opojnih droga.

"U ovom razdoblju Kantonalnom tužilaštvu smo podnijeli izveštaj o počinjenom kaznenom djelu protiv 114 osoba, zaplijenili smo velike količine raznih vrsta opojnih droga, a zahvaljujući informacijama do kojih smo došli svojim operativnim radom i koje smo proslijedili drugim policijskim agencijama, izvršene su dvije značajne zapljene opojnih droga u drugim dijelovima FBiH".

Galić je pohvalio rad Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški, te šefa Odsjeka i svih istražitelja.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...