Crna hronika
0

Vitez: Razbojnici ukrali novac na benzinskoj pumpi

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sinoć oko 21:30 sati izvršeno je razbojništvo nad radnicima benzinske pumpe "Petrol" u mjestu Šantići u općini Vitez.

Prema prijavi koja je zaprimljena u Policijskoj stanici Vitez, razbojništvo su izvršile dvije maskirane muške osobe, od kojih je jedna bila naoružana vatrenim oružjem. Izvršioci su, uz prijetnju oružja, od radnika oteli novac od dnevnog pazara u neutvrđenom iznosu. U toku su istražne radnje na otkrivanju izvršioca ovog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

U petak u 21:20 sati u Policijsku stanicu Vitez prijavljeno je razbojništvo u sportskoj kladionici 5 Plus u mjestu Željeznička stanica u općini Vitez. Razbojništvo su izvršile dvije nepoznate muške osobe naoružane vatrenim oružjem, sa fantomkama na glavama.

Izvršioci su radnicu udarili otvorenom pesnicom u predjelu lica te joj, uz prijetnju oružja, oteli dva mobitela i dnevni pazar kladionice. Nakon izvršenja krivičnog djela, udaljili su se u nepoznatom pravcu, a policijskim patrolama je naređena blokada puteva i pretraga terena. Uviđaj su izvršili službenici krim policije Policijske uprave Travnik, koji preduzimaju i druge istražne radnje na otkrivanju izvršioca, stoji u saopćenju.