Crna hronika
0

Visoko: Zapalio se toalet u Srednjoj školi "Hazim Šabanović"

Piše: E. F.
Sa mjesta događaja, (Foto: Vi Promo)
Sa mjesta događaja, (Foto: Vi Promo)
Učenici MSŠ “Hazim Šabanović” evakuisani su danas iz zgrade Mješovite srednje škole "Hazim Šabanović" u Visokom, a nakon što su oko 10:20 sati primijetili požar u muškom toaletu na trećem spratu. Na svu sreću niko nije povrijeđen.

Ovo je za Klix.ba potvrdila i direktorica škole Sabina Bečarević, koja je još i dodala da je vatra ugašena protivpožarnim aparatom.

Iako neki očevici događaja tvrde da se vatra djelomično proširila i na hodnik, direktorica je kazala da stvar uopće nije poprimila dramatične razmjere.

Međutim, među učenicima je zavladala panika, a nagađa se da je požar izazvan namjerno. No direktorica nije željela potvrditi, niti demantovati informacije.

Požar uočili i mještani Visokog (Foto: Vi Promo)
Požar uočili i mještani Visokog (Foto: Vi Promo)
"Trenutno je u toku uviđaj inspektora protivpožarne zaštite, iako nije bilo potrebe za to. Ipak, ja sam insistirala na tome kako bismo utvrdili šta se dogodilo, odnosno šta je uzrokovalo požar", kazala nam je Bečarević.

U policiji Zeničko-dobojskog kantona su nam kazali da još uvijek nisu obaviješteni o ovom slučaju.

Neki od mještana Visokog za Klix.ba su ustvrdili kako su za požar krivi učenici škole koji su veoma problematični i često stvaraju probleme u gradu.