Crna hronika
0

Visoko: Uhapšeni osumnjičeni za krađu džipa Faruka Drine

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Zbog sumnje da su ukrali terensko vozilo 'Chevrolet', zelene boje, američkih registarskih oznaka MGT-6, vlasništvo Faruka Drine iz Sarajeva, na području općine Visoko uhapšeni su A. T. rođen 1985. godine i F. Č. rođen 1983. godine, obojica iz Sarajeva, saopćilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Vozilo, koje je ukradeno 24. marta na području Sarajeva, u vijeme održanja koncerta Gorana Bregovića na Zetri, pronađeno je 25. marta oko 20,30 sati, u mjestu Taukčići, općina Visoko.

Istu večer, oko 23,30 sati, službenici Policijske stanice Visoko, koji su vršili obezbjeđenje lica mjesta pronalaska terenskog vozila, su zaustavili Golf 2, sive boje, kojim je upravljao A. T., koji nije posjedovao dokumentaciju vozila kao ni ličnu kartu i vozačku dozvolu, dok je sa njim u vozilu je bio F. Č.

Od A. T. je privremeno oduzet Golf, a on i njegov saputnik su lišeni slobode zbog postojanja sumnje da se mogu dovesti u vezu sa krađom vozila "Chevrolet“.

Izvršenim provjerama u bazi ukradenih vozila utvrđeno da je Golf 2 vlasništvo O. R. iz Visokog, te da je ukraden na području Sarajeva, 7. marta 2012. godine, kao i da je za vozilom raspisana centralna i operativna potraga.

Također, izvršenim provjerama je utvrđeno da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu i da su ukradene na području Sarajeva.