Crna hronika
0

Visoko: Punac pritvoren zbog ubistva zeta

ZEDA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Seadu Imamoviću (49) iz Vareša određen je 30-dnevni pritvor, na sudu u Visokom, zbog sumnje da je u nedjelju naveče usmrtio svog zeta Midheta Ćosića (24) iz Kaknja.

Kako se prema prvoj kvalifikaciji radi o "ubistvu namah", za koju je inače u slučaju da bude osuđen predviđena kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina zatvora, sud je odobrio prijedlog tužiteljice Lejle Handžić-Selimović.

U ovoj porodičnoj tragediji nastradali Ćosić je bio akter porodične svađe koja se dogodila kod punca u mjestu Mijakovići kod Vareša i u kojoj je učestvovalo više osoba. U jednom momentu nakon verbalnog, a potom i fizičkog obračuna, Islamović je nožem zadao udarac u predjelu grudnog koša, nanijevši povrede svom zetu od kojih je preminuo na putu do Kantonalne bolnice Zenica.

Preminuli Ćosić je prvo dovezen u Službu hitne medicinske pomoći u Kaknju, a onda odmah transportovan do zeničke bolnice gdje mu nažalost ljekari mu nisu mogli pomoći, već su jedino mogli konstatovati smrt.

 Ekipa Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK je vršila uviđaj, te pronašla određene predmete i tragove, kao i nož kojim su najvjerovatnije i nanesene smrtonosne povrede Ćosiću.

 Iza Midheta Ćosića ostala je supruga Ermelina i dvoje male djece. Istraga je u toku.