Uhapšen muškarac
115

Visoko: Iz automobila bačena bomba na pješake, tri osobe povrijeđene

Piše: E. M.
Mjesto gdje je bačena bomba (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Mjesto gdje je bačena bomba (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Tri osobe su povrijeđene kod Visokog nakon što je muškarac iz automobila bacio bombu na pješake.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona slobode su lišili muškarca Š. F. iz Visokog zbog sumnje da je danas oko 14 sati u mjestu Buzić Mahala aktivirao eksplozivnu napravu i povrijedio tri osobe.

Kako je potvrđeno, povrijeđeni su prevezeni u Dom zdravlja Visoko radi ukazivanja ljekarske pomoći, a izvršilac ovog krivičnog djela se vozilom udaljio u nepoznatom pravcu.

Po dojavi, pripadnici Policijske stanice Visoko su u 14:20 sati locirali i stavili pod kontrolu Š. F. (40), a povrijeđeni su nakon hospitalizacije u Visokom prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje još uvijek nije poznat stepen povreda.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

U toku su uviđajne radnje koje poduzimaju službenici Sektora kriminalističke policije, kojim rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Prema prvim informacijama Š. F je aktivirao ručnu bombu dok je vozilom prolazio pored tri pješaka te je izbacio kroz prozor automobila.

Povrede su zadobili O. N., O. B. i H. S. iz Visokog.

"U toku je i pretres kuće u kojoj živi osumnjičeni, kao i pretres spornog putničkog vozila, koje je navedeni koristio prilikom izvršenja ovog krivičnog djela. Nakon lišenja slobode i stavljanja pod kontrolu Š. F. je sproveden u službene policijske prostorije gdje će biti zavedena kriminalistička obrada", izjavili su iz MUP-a ZDK.