Općina Ilidža
89

Višesatna borba s vatrom kod Vlakova: Vatrogasci do ranih jutarnjih sati gasili požar na štali

V. K.
Na prostoru Gladnog Polja, tačnije na području općine Ilidža u četvrtak u večernjim satima došlo je do požara koji je uspješno lokalizovan tek u petak u ranim jutarnjim satima.

Kako je u razgovoru za Klix.ba potvrdio predsjednik Vatrogasnog društva Ilidža Nijaz Imamović, vatrogasci su informacije o požaru dobili u 20 sati.

"Sinoć u 20 sati smo dobili dojavu da se u naselju Gladno Polje desio požar. Na mjesto požara upućena je ekipa. Dolaskom na lokaciju utvrdili smo da se radi o požaru na pomoćnom objektu, odnosno štali u kojoj se nalazilo 1.500 presovanih bala sijena", rekao je Imamović.

S obzirom na to da je u pitanju sijeno, Imamović je naveo kako je ovo jedan od najtežih požara za gašenje.

"Ovo je jedan od najtežih požara jer se 1.500 bala sijena moralo raskopati i gasiti. Požar je morao biti brzo lokalizovan jer se štala nalazi među stambenim objektima. Tu je također bio i napojni kabal električne energije za taj dio naselja", objašnjava.

Kako je navedeno, požar je u potpunosti ugašen u 3:40 ujutro.

"Pored Vatrogasnog društva Ilidža u gašenju su učestvovali i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade KS. Nije bilo ugroženih života, a požar nije zahvatio ni druge objekte što je posebno važno", zaključio je Imamović u razgovoru za Klix.ba