Višegrad
0

Višegrad: Ronioci pretražuju Drinu u potrazi za potonulim vozilom

FENA
Specijalni tim ronilaca MUP-a RS-a danas će vršiti pretragu šireg područja Drine radi pronalaska vozila koje je sinoć sletjelo u Drinu na ulazu u Višegrad, neposredno kod Mosta "Mehmed-paše Sokolovića", saopćio je Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Vozilo je sletjelo s magistralnog puta M-5 Ustiprača-Višegrad sinoć oko 18.00 sati.

Prema izjavama očevidaca ovo vozilo kretalo se iz pravca Ustiprače prema Višegradu te dolaskom u neposrednu blizinu starog mosta iz nepoznatih razloga skrenulo desno i sletjelo s puta u Drinu, liticom visine oko 13 metara, nakon čega je udarilo u jedan od kamenih lukova mosta, okrenulo se i potonulo.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca, pripadnici saobraćajne policije Višegrad, izašli su na lice mjesta i izvršili pregled lijeve i desne obale rijeke radi eventualnog pronalaska vozila i osoba.

Tokom vršenja uviđaja, policija je na dnu litice pronašla ratkapu s oznakom "reno" i dio od plastične maske vozila.

Utvrđeno je i da je kolovoz na mjestu slijetanja vozila bio suv, bez stranih nanosa i bez tragova kočenja vozila, kao i da se isto, prema izjavi jednog od očevidaca, kretalo brzinom od oko 40 kilometara na sat.

Na osnovu prikupljenih podataka i izjava građana, postoje osnovi sumnje da se radi o PMV "reno" sive boje, novije proizvodnje.

U potragu su se uključili i pripadnici Granične policije BiH i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Goražde koji su pomoću sonara pretražili dio rijeke uzvodno i nizvodno od mjesta gdje je vozilo potonulo, navodi se u saopćenju.