Crna hronika
0

Višegrad: Bojan Prodan iz koristoljublja ubio Vučka Sarića

FENA
Bojan Prodan iz naselja Prelovo kod Višegrada osumnjičen za jučerašnje ubistvo 86-godišnjeg Vučka Sarića tokom kriminalističke obrade priznao je da je izvršio navedeno krivično djelo, navodeći da je to učinio iz koristoljublja, potvrdila je Feni Danka Tešić, portparolka Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

U toku je dokumentovanje ovog predmeta nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o ovom zločinu.

Policijskoj stanici u Višegradu jučer oko 09.00 sati prijavljeno je da je u Prelovu kod Višegrada maloljetni A.N. pronašao beživotno tijelo Vučka Sarića (86) u njegovoj kući. Starac je nepomično ležao u lokvi krivi. Odmah po dojavi na lice mjesta izašli su pripadnici kriminalističke policije Istočno Sarajevo i policijske stanice Višegrad koji su obavili uviđaj, a koji je pokazao da su ulazna vrata na Sarićevoj kući nasilno otvorena, te da su na tijelu nastradalog vidljive povrede u predjelu glave, koje su ukazivale na nasilnu smrt. Istog dana oko 16.00 sati na osnovu operativnih saznanja i rada na terenu, radnici policije su uz saglasnost dežurnog tužioca Dragana Ninkovića lišili slobode Bojana Prodana, nastanjenog u Prelovu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teškog ubistva a u čijoj su blizini tokom uviđaja pronađeni tragovi koji ukazuju da je Prodan izvršio ubistvo. Također, pronađen je i drveni predmet kojim je starac ubijen.

Prema riječima komandira Policijske stanice Višegrad Zorana Uščumlića još se čeka na obdukciju tijela nakon čega će tužilac dodatno saslušati osumnjičenog Bojana Prodana i odlučiti o njegovom pritvoru.

Stanovnici Prelova ističu da je ubijeni Vučko Sarić bio tih i miran čovjek u penziji i da je penziju podigao u srijedu što bi, po njihovom mišljenju, mogao biti i glavni motiv ubistva iz koristoljublja.