Crna hronika
5

Više povrijeđenih u nesreći na raskrsnici ka tuzlanskom naselju Stupine

Piše: D. Brkić
U saobraćajnoj nesreći koja se večeras dogodila oko 21 sat na raskrsnici koja vodi ka tuzlanskom naselju Stupine više osoba je povrijeđeno.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Ni sat nakon nesreće u MUP-u TK nisu imali nikakvih informacija, ni o broju povrijeđenih, ali ni o automobilima koji su učestvovali u sudaru.

Prema pričama očevidaca, na raskrsnici ka naselju Stupine sudarili su se vozači automobila Renault Megan i Ford Focus. Navodno je vozač automobila Renault Megane sa južne saobraćajnice namjeravao skrenuti ka naselju Stupine kada ga je iz smjera naselja Sjenjak "pokupio" vozač automobila Ford Focus.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Od siline udara automobili su odbačeni na trotoar gdje je oštećen jedan od parkiranih automobila.

Inače, mjesto nesreće je "crna tačka" za sve vozače u Tuzli, koji ukoliko žele da se iz naselja Stupine uključe na južnu saobraćajnicu prema naselju Sjenjak moraju presjeći dvije saobraćajne trake.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Očevici tvrde kako su službenici Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli u sanitetskom vozilu ka UKC-u Tuzla odvezli tri osobe. Navodno riječ je o dva vozača i o djevojci koja je bila na mjestu suvozača u jednom od automobila.

Uviđaj obavljaju službenici Policijske stanice Istok PU Tuzla, a preciznije informacije će biti obznanjene u jutarnjim satima.