Teški vremenski uslovi
74

Više od 200 spasilaca i volontera priključilo se potrazi za Harisom Nalčom

Piše: Dž. L.
Foto: FUCZ
Foto: FUCZ
Više od 200 učesnika, spasilaca i volontera priključilo se potrazi za 36-godišnjim Harisom Nalčom iz Fojnice koji je posljednji put viđen na Prokoškom jezeru.

Potragom za nestalim Nalčom rukovodi Federalna uprava civilne zaštite, a učesnici su na terenu raspoređeni u pet zona i šest specijalnih zadataka.

"Na terenu je pet potražnih timova s psima koji pretražuju lokalitet oko mjesta gdje je Nalčo posljednji put viđen te užeg prostora naselja. Upućena su i vozila s ljudstvom do planinarskih domova na Pogorelici i Rosinju. Također, spasioci u dva kvada pretražuju lokalne puteve i mjesta do kojih je teško doći", kazala nam je Majda Kovač, glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite.

Kako saznajemo, niska temperatura, gusta magla i kiša koja neprestano pada otežavaju potragu.

Kovač dodaje kako je poseban akcent ove potrage stavljen na sigurnost samih učesnika u potrazi.

"Prijavilo se dosta volontera, njih blizu 80, među kojima su planinari, lovci i brojni mještani. Svi su na raspolaganju i intenzivno pretražuju teren", rekla nam je Kovač.

Podsjećamo, Haris Nalčo je posljednji put viđen na Prokoškom jezeru u okviru studentskog pohoda. Njegov nestanak prijavljen je MUP-u SBK u nedjelju navečer oko 19:30 sati, ali je posljednji put viđen oko 22 sata.