Bosanska Gradiška
1

Više od 10 osoba zatečeno u nelegalnom kockanju

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U raciji koju je policija provela protekle noći u jednom ugostiteljskom objektu u Bosanskoj Gradišci otkriveno je nelegalno kockanje.

U objektu je zatečeno 30 osoba, od kojih se 11 kockalo za kockarskim stolom iako navedeni ugostiteljski objekt nije registriran za obavljanje te djelatnosti, saopćeno je iz CJB Banja Luka.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 1.759 žetona za kockanje vrijednosti od 1 do 10.000, 4.550 eura i 1.005 KM. Racija je izvedena protekle noći u periodu od 1 do 5 sati, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Bosanska Gradiška.

Policijski službenici su osobama zatečenim u kockanju izdali 10 prekršajnih naloga i podnijeli jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, kockanje na javnom mjestu.

Također, lišili su slobode S. Č. i S. M. iz Bosanske Gradiške zbog postojanja osnovane sumnje da su u navedenom objektu neovlašteno organizovali kockanje, čime su počinili krivično djelo. Nad licima lišenim slobode u toku je kriminalistička obrada.