Crna hronika
0

Vikend nasilje u Sarajevu

FENA
U subotu oko 00.05 sati u ul. Zagrebačka broj 37,općina Novo Sarajevo u napuštenoj kući, došlo je do tuče između Dž. H., rođ.1965 iz Sarajeva i K. H., rođ. 1979 god. iz Sarajeva, u kojoj je Dž. H. zadobib teške povrede konstatovane na CUM KC Koševo, gdje je isti i zadržan na bolničkom liječenju. O navedenom događaju obavješten dežurni Kantonalni tužilac.

TUČA U "PIVNICI X"

U subotu oko 01.20 sati u ulici Kranjčevićeva bb, općina Centar Sarajevo, u UO "Pivnica X" i ispred njega došlo je do narušavanja javnog reda i mira više osoba i to: J. H., rođen 1980 godine iz Sarajeva i Š. A., rođen 1982 godine iz Sarajeva, dok je s druge strane učestvovalo više NN osoba, od kojih je na licu mjesta prepoznao M. M., rođen 1974 godine iz Sarajeva; M. H., rođen 1987 godine iz Sarajeva, i E. E., rođen 1978 godine iz Sarajeva. Na licu mjesta ukazana ljekarska pomoć J. H. i Š.A., potom na CUM-u KCU Sarajevo, zatim na odjeljenju Maksilofacijalne hirurgije, gdje su im konstatovane lakše povrede.

RAZBOJNIŠTVO U "DOMU MLADIH"

U subotu oko 02.50 sati u ulici Terezija bb, općina Centar Sarajevo, u SRC Skenderija, u objektu "Dom Mladih", izvršeno je krivično djelo razbojništva. Tom prilikom J. I. iz Sarajeva, bez ikakvog povoda i razloga dva puta glavom u lice udario je M. S. iz Sarajeva, a potom od istog otuđio mobitel marke "Nokia N-95", i udaljio se s lica mjesta. Ljekarska pomoć M. S. ukazana na CUM-u, gdje su konstatovane lakše povrede.

PRETUČEN Š.S. ZBOG BLUDNIH RADNJI NAD DJETETOM S.DŽ.

U subotu oko 16.50 satiu ul. Braće Begić broj 6, općina Centar u obućarskoj radnji od vlasnika navedene radnje Š. S., rođ.1955 godine iz Sarajeva izvršeno je K.D./bludne radnje/, nad djetetom S. Dž., rod. 2002. godine iz Sarajevu,. Istoga dana nakon što su saznali za navedem događaj S. A. /otac djeteta/ i njegova sestra S. S. su fizički napali Š. S., kojom prilikom su istom nanijeli T.T.P. u vidu naprsnuća plućne maramice, koja je od okarakterisana kao povreda opasna po život, isiti je zadržan na bolničkom liječenju. O navedenom događaju obavješten dežurni Kantonalni tužilac, na licu mjesta obavljene su uviđajne radnje službenika MUP-a Kantona Sarajevo. Na klinici za ginekologiju i akušerstvo KCU Sarajevo u prisustvu majke, obavljen je tjelesni i ginekološki pregled djevojčice . U službenim prostorijama I PU,u svojstvu osumnjičenih za izvršenje K-D.iz čl.173 KZ F BiH /teška tjelesna povreda/ na štetu Š. S.,ispitani su S. A. i S. S. iz Sarajeva, nakon čega su pušteni iz službenih prostorija.

NA ILIDŽI RAZBOJNIŠTVO UZ PRIJETNJU PIŠTOLJEM

U subotu oko 21.45 sati u ul. Kamenolom do broja 30, općina Ilidža, od NN osobe, uz prijetnju pištolja izvršeno je KD iz člana 289 KZ F BiH /razbojništvo / nad M. Ž., rođ. 1973 godine iz Ilidže, kojoj je otuđena ženska torba, 500 KM u raznim apoenima i jedan mobilni telefon.

RAZBOJNIŠTVO NAD L.I.

U subotu oko 21.55 sati u ul. Rogatička do broja 2, općina Novi Grad, od dvije NN osobe, uz upotebu fizičke snage izvršeno K.D.iz člana 289 KZ F BiH /razbojništvo / nad L. I., rođ. 1984. godine iz Sarajeva, kojoj je otuđena ženska torba, 700 KM u raznim apoenima.

URUČENO 296 PREKRŠAJNIH NALOGA

U toku proteklog dana službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja uručili su 296 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 81 vozača. Iz saobraćaja je isključeno 30 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, sedam osoba bez položenog vozačkog ispita, a devet vozila isključeno je zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, saopćeno je u nedjelju iz MUP-a KS-a.