Crna hronika
0

Veliki požari kod Modriče i Trebinja

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Veliki požari koji su izbili kod Modriče i u okolini Trebinja zadali su velike probleme vatrogascima.

Modrički vatrogasci lokalizovali su šumski požar u Dugom Polju koji je zaprijetio da se proširi na 10 domaćinstava, potvrdio je Srni šef Teritorijalne vatrogasne jedinice Modriča Dragan Stjepanić.

Stjepanić je rekao da je vatrena stihija zahvatila 50 hektara šume i da će više o uzroku požara biti poznato poslije policijskog uviđaja.

Vatrogascima su se u gašenju priključili pripadnici policije i mještani.

Dojava o požaru stigla je sinoć oko 20:00 sati, a vatra je lokalizovana četiri časa kasnije.

U posljednja dva mjeseca modrički vatrogaci intervenisali su 36 puta od čega 28 na otvorenom prostoru.

Požare su najčešće uzrokovali ljudska nepažnja, rekao je Stjepanić.

Helikopteri Oružanih snaga BiH jutros gase šumski požar na Zubcima koji je juče poslijepodne izbio u rejonu Graba i prijetio kućama.

U trebinjskoj vatrogasnoj jedinici Srni je rečeno da su vatrogasci i mještani odbili vatru od kuća , koja se proširila na okolna brda.

Požarišta na Trebinjskim brdima i Ljubomiru i dalje su aktivna.

Stanje prate vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite i radnici Centra za gazdovanje kršom, ali, zbog nepristupačnog terena, ovi požari se za sada ne gase.

U Vatrogasnoj jedinici Lastva ističu da je stanje na požarištu na Klobuku jutros stabilno, ali da i dalje gori prema Mirotinju, na teritoriji Crne Gore.

Vatru koja je juče zapaljena na sedam mjesta u Pađenima u bilećkoj opštini lokalizovali su vatrogasci iz Bileće , koji i jutros kontrolišu rubna područja, da se požar ne bi aktivirao.

Vatrogasci kažu da je uzrok požara u Hercegovini koji su do sada progutali na hiljade hektara šume i niskog rastinja ljudski faktor.