Akcija MUP-a TK
1

Velika zapljena policije: Tuzlak s dosjeom u automobilu prevozio više od pet kilograma droge

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Više od pet kilograma droge zaplijenjeno je u jučerašnjoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) na području Srebrenika.

Tom prilikom zaplijenjena su i dva pištolja, a uhapšena je jedna osoba iz Tuzle s kriminalnim dosjeom.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Srebreniku, pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga jučer su u saradnji s policajcima iz Tuzle, Gračanice, Gradačca i Srebrenika izvršili pretres automobila marke Toyota Avensis koji koristi S. S. iz Tuzle, a tom prilikom je pronađena i zaplijenjena veća količina droge.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije, u automobilu je pronađeno više pakovanja oblijepljenih selotejp trakom u kojima se nalazila veća količina droge, dva pištolja, manja količina municije, dvije kese s nepoznatim sadržajem te više pvc boca s nepoznatom tekućinom.

"U unutrašnjosti automobila pronađeno je 25 komada tableta koje podsjećaju na ekstazi. Nakon pronalaska tableta pristupilo se detaljnom pregledu vozila, a u posebnom spremniku za prijevoz narkotičkih sredstava pronađeno je pet pakovanja u kojima se prema prvim rezultatima ekspertize nalazi opojna droga speed u količini od pet kilograma. Također, pronađeno je i jedno pakovanje u kojem se nalazi veća količina opojne droge ekstazi, dvije pvc kese s nepoznatom praškastom materijom, četiri boce s nepoznatom tekućinom, jedna pvc boca s nepoznatom tekućinom i dva kanistera s nepoznatom tekućinom, ali na osnovu naših saznanja navedena tekućina se koristi kao dodatak u smjesi za miješanje i pravljenje narkotičkih sredstava", rekao je Siniša Vareškić, načelnik Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga MUP-a TK.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

S. S. je odmah uhapšen, a nakon kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a TK danas će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

"Osoba je od ranije poznata službenicima policije i njemu su od raznih sudova izricane presude iz oblasti imovinskih delikata, nedozvoljenog držanja oružja te zloupotrebe narkotičkih sredstava. On je izdržavao višegodišnje kazne zatvora", naveo je Vareškić.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

Prema trenutnim informacijama, zaplijenjena droga bila je namijenjena za tržište Tuzlanskog kantona.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

Na današnjoj konferenciji za medije je rečeno da je u protekloj godini došlo do povećanja zloupotrebe opojnih droga u ovom kantonu, a službenici Uprave policije MUP-a TK su uspjeli otkriti 356 krivičnih djela koja se odnose na spomenutu oblast.