Izvršeni i pretresi
0

Velika policijska akcija u Tuzlanskom kantonu, zaplijenjena droga i oružje

A. K.
Foto: MUP TK
Foto: MUP TK
Policijski službenici izveli su akciju na više lokacija u Tuzlanskom kantonu, a tom prilikom su kroz pretrese zaplijenili drogu, oružje i municiju. Predmet se dalje prosljeđuje Tužilaštvu TK na postupanje.

Kako su naveli iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), njihovi službenici su postupajući po naredbama nadležnih općinskih sudova i uz saglasnost tužilaca od 25. do 27. maja ove godine izvršili pretresanje prostorija na području Tuzle, Gradačca, Srebrenika, Gračanice, Živinica i Kalesije.

"Prilikom pretresanja, pronađeni su i privremeno oduzeti automatska puška Zastava - Kragujevac M 70 AB2 sa okvirom i 30 komada municije, pištolj kalibra 6,35 mm nepoznate marke bez municije sa futrolom, pištolj Ekol Jackal Dual 9 mm sa futrolom, četiri komada municije, gasni pištolj  Zoraki sa pet komada municije 7,62 mm, šest komada lovačke municije te mačeta sa oštricom dužine 38 cm", naveli su iz kantonalne policije.

Kako su dalje istaknuli, zaplijenjeno je i šest pvc pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedno veće pvc pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu te sedam pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije koja asocira na opojnu drogu.

Kažu da su zaplijenjene i tri digitalne vage za precizno mjerenje, drobilicu, plastičnu karticu sa tragovima bijela materije koja asocira na opojnu drogu te dvije nagorjele cigarete (džoint).

"Zaplijenjeni su i TV marke Panasonic sa daljinskim upravljačem, dva čekića, papagajke, kliješta, tri navojne šipke dužine oko 70 cm, turpija sa rukohvatom, produžno kablo, baterijske lampe, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, a koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku", dodali su iz Uprave policije MUP-a TK.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja i drugih istražnih radnji te se pod nadzorom Tužilaštva TK poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela.

Nakon izvršenih potrebnih vještačenja i drugih istražnih radnji, Kantonalnom tužilaštvu će biti podneseni odgovarajući izvještaji.