Crna hronika
4

Velika materijalna šteta u požaru stambene zgrade u Srebrenici, zapalio se ventilacioni otvor

FENA
(Foto: SRNA)
Inspektor protivpožarne zaštite iz Zvornika danas će obići teren i procijeniti materijalnu štetu nastalu u požaru koji je sinoć izbio na stambenoj zgradi u srebreničkom naselju Baratova.

"Šteta je ogromna, uništen je krov i krovna konstrukcija, kao i plafoni u tri ili četiri stana. Međutim, bilo je i sekundarne štete koja je nanesena velikom količinom vode", rekao je Feni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica Izet Suljanović, napominjući da su tokom požara stanari evakuirani.

Vatrogasci su odmah u 18 sati po pozivu izašli na teren, ali problem u gašenju požara je bila nepristupačnost.

"Dolaskom na mjesto događaja ustanovili smo da iz krova na više mjesta izvire dim, a isto tako i iz dva stana koja su potkovana lamperijom. Ustanovili smo da je došlo do zapaljenja ventilacionog otvora, koji je naslonjen na gredu koja se zapalila", izjavio je Suljanović.

Požar je sinoć uspješno lokalizovan nakon 22 sata, a pomoć vatrogascima su pružile i kolege iz Bratunca.

"Teritorijalna vatrogasna jedinica Srebrenica je opremljena adekvatnom opremom za požare na otvorenom prostoru, međutim, kada je u pitanju gradski prostor gdje su zgrade s više spratova nismo u mogućnosti da adekvatno odgovorimo na izazov, jer nemamo adekvatna vozila", istakao je Suljanović.