Crna hronika
0

Velika Kladuša: Uhapšene tri osobe zbog razbojništava i teških krađa

Piše: M. Ć.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Velika Kladuša na osnovu operativnih saznanja lišili su slobode tri osobe za koje se smatra da su krajem prošle godine izvršile nekoliko razbojništava i teških krađa, prilikom čega je otuđeno preko 50.000 KM.

Policijski službenici MUP-a USK lišili su slobode 20-godišnjeg M. K. rođenog u Bužimu, a stalno nastanjenog u Velikoj Kladuši, zbog sumnje da je u noći sa 13/14. novembar provalio u kuću M. H. u velikokladuškom naselju Zborište i otuđio veću količinu novca.

"Osumnjičeni se tereti da je razbio staklo na prozoru od kuhinje, ušao u kuću te otuđio novac u iznosu oko 27.000 eura, zlatni nakit te razne prehrambene proizvode. Dvadesetogodišnjak je predat Tužilaštvu USK i dostavljen je Izvještaj o počinjem krivičnom djelu teška krađa", kazali su u MUP-u USK.

Također, pripadnici MUP-a USK lišili su slobode dvije osobe za koje se smatra da su izvršile razbojništvo nad radnicima dvije benzinske pumpe u Velikoj Kladuši.

Naime, K. E. (1980.) i R. E. (1985.) iz Velike Kladuše terete se da su 04. decembra, maskirani i naoružani vatrenim oružjem, počinili razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe "Sestre" u Velikoj Kladuši i tom prilikom, uz prijetnju vatrenim oružjem, otuđili novac u iznosu od 900 KM.

Iste osobe su 12. decembra na identičan način, odnosno uz prijetnju vatrenim oružjem, počinili razbojništvo nad radnicom benzinske pumpe "Auto-val" u Velikoj Kladuši i tom prilikom otuđili novac u iznosu od 200 KM.

Nad K. E. i R. E. je zavedena kriminalistička obrada, te su predati Kantonalnom tužilaštvu Bihać uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu razbojništvo.