Crna hronika
0

Velika Kladuša: Na privatnoj parceli pronađene tri stabljike indijske konoplje

FENA
Uz saglasnost tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona i naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda Velika Kladuša 11. jula, službenici Jedinice Granične policije Velika Kladuša izvršili su pretres porodične kuće, pratećih objekata i parcele zemljišta u vlasništvu državljanina BiH, I.Š., rođenog 1952. u mjestu Kudići u općini Velika Kladuša.

Ove radnje su poduzete zbog postojanja osnova sumnje da se na parceli nalaze zasadi indijske konoplje.

Pregledom parcele zemljišta, službenici Jedinice Granične policije Velika Kladuša su pronašli tri stabljike zeljaste biljke koja liči na indijsku konoplju.

Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti, a od I.Š. je uzeta izjava.

O poduzetim radnjama i pronalasku predmeta obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva USK-a, dok će se nakon provedene istrage i vještačenja istom organu podnijeti izvještaj o učinjenom krivičnom djelu i počiniocu, saopćeno je iz Granične policije BiH.

ODUZETO 89 ŠTEKA "RONHILLA" Na graničnom prijelazu Gabela Polje II 11. jula u 13.40 sati službenici Jedinice Granične policije Doljani, na izlazu iz BiH, kontrolirali su vozilo "opel vektra", dubrovačkih registarskih oznaka.

U trenutku kontrole vozilom je upravljao državljanin Republike Hrvatske I.J., rođen 1973. u Metkoviću, R Hrvatska.

Pregledom vozila, službenici Jedinice Granične policije Doljani u vozilu su pronašli 89 šteka cigareta "ronhill" s markicama Ministarstva finansija Crne Gore i Ministarstva finansija Republike Hrvatske.

Uz zapisnik o primopredaji, I.J. i roba su predati službenicima Uprave za indirektno oporezivanje - Regionalni centar Mostar.

DRŽAVLJANKA SRBIJE LIŠENA SLOBODE ZBOG PRONEVJERE

Službenici Jedinice Granične policije Zvornik na graničnom prijelazu Karakaj, na ulazu u BiH, 10. jula u 22.30 sati kontrolirali su državljanku Srbije Z.E., rođenu 1974. u Novom Pazaru, nastanjenu u Zemunu.

Provjerom u Registru potraga, utvrđeno je da Z.E. potražuje MUP Kantona Sarajevo zbog počinjenog krivičnog djela pronevjera.

Z.E. je lišena slobode i 11. jula u 11.30 sati predata službenicima odjeljenja Sudske policije Tuzla.