Crna hronika
18

Velika Kladuša: FUP uhapsio jednu osobu zbog spolnog odnosa s djetetom

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su postupajući po Naredbi Općinskog suda u Velikoj Kladuši, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, izvršili pretres na jednoj lokaciji na području općine Velika Kladuša dok je u toku drugi pretres na istom području, saopšteno je iz FUP-a.

Slobode je lišena jedna osoba incijala A.K., koja se sumnjiči za krivična djela “Spolni odnošaj sa djetetom” iz člana 207. KZ FBiH, a u sticaju sa krivičnim djelom “Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije” iz člana 211. KZ FBiH.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta kompjuterska oprema, mobiteli, SIM kartice, optički mediji, dva bajoneta i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelima.

"Osoba lišena slobode će tokom dana biti privedena u službene prostorije Federalne uprave policije u Bihaću radi kriminalističke obrade nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predata Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona na daljnje nadležno postupanje. Služba za socijalni rad iz Velike Kladuše je preuzela dvoje malodobne djece, te će biti pod njihovim nadzorom i starateljstvom do daljnjeg", navode iz FUP-a.