{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Velika akcija protiv "piraterije" u Sarajevu

S
23.6.2010. u 13:01
0
67
Velika akcija protiv "piraterije" u Sarajevu
0
U centru Sarajeva službenici SIPA-e, uz podršku pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, provode veliku akciju usmjerenu na suzbijanje prodaje ilegalno proizvedenih nosača zvuka, slike i kompjuterskih programa. Akcija se provodi po nalogu Tužilaštva BiH.

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu provode akciju usmjerenu na suzbijanje prodaje ilegalno proizvedenih CD i DVD-diskova i kompjuterskih programa.


Navedene aktivnosti ilegalne proizvodnje i prodaje sadržaja zaštićenih autorskim pravima predstavljaju direktna kršenja zakonskih odredbi koje reguliraju autorska i srodna prava.


Aktivnosti se provode na lokalitetu pijace "Sirano", gdje je primijećena koncentracija i prodaja velike količine ilegalno proizvedenih CD i DVD-nosača zvuka i slike, što je suprotno odredbama člana 243. KZ BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.


Od svog osnivanja, Tužilaštvo BiH zajedno sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu- SIPA, preduzima intenzivne aktivnosti na suzbijanju tzv. "piraterije", odnosno neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet ilegalno proizvedenih nosača slike i zvuka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: