|

Velika akcija policije u Tuzlanskom kantonu, uhapšeno 13 osoba i zaplijenjen heroin

Velika akcija policije u Tuzlanskom kantonu, uhapšeno 13 osoba i zaplijenjen heroin
161
Piše: A. K.
16.5.2019. u 10:01
107
komentara
161

dijeljenja
1/6 Foto: A. K./Klix.ba
2/6 Foto: A. K./Klix.ba
3/6 Foto: A. K./Klix.ba
4/6 Foto: A. K./Klix.ba
5/6 Foto: A. K./Klix.ba
6/6 Foto: A. K./Klix.ba
U velikoj policijskoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) jutros je na području Tuzle, Lukavca i Kalesije uhapšeno 13 osoba i zaplijenjena je veća količina droge heroin.
Pripadnici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a TK su nakon višemjesečnog rada jutros po naredbi Općinskog suda u Tuzli izvršili pretrese na 15 lokacija u Tuzli, Lukavcu i Kalesiji.

"Tom prilikom je 13 osoba lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Tokom višemjesečnog rada policije pronađena je veća količina heroina, a jutros je tokom pretresa pronađena određena količina materije koja podsjeća na heroin", rekla je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

U ovoj akciji pronađena je i određena količina mobilnih telefona, novca i drugi predmeti koji će poslužiti za dokazivanje počinjenja krivičnog djela.

Uhapšene osobe, među kojima ima i žena, privedene su u prostorije MUP-a TK u Tuzli, a nakon kriminalističke obrade će biti predate Tužilaštvu TK.

Informacija o tome da li su sve uhapšene osobe djelovale u jednoj kriminalnoj grupi će biti poznate naknadno.
Prijavi grešku


Komentari (107)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...