Ekskluzivno svjedočenje
0

"Vedrana je ubio policajac"

Piše: A. Karadža
Jedan od povrijeđenih navijača (Foto: Cropix)
Jedan od povrijeđenih navijača (Foto: Cropix)
Navijači Sarajeva koji su se sinoć okupili na raskrsnici kod Predsjedništva BiH tvrde da su na njih pucali pripadnici MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona te da je Vedran Puljić ubijen hicem iz pištolja.

"Vedrana je ubio policajac koji mu je pucao u glavu sa nekoliko metara. Krv mu je šikljala iz glave. Bilo je strašno. Policija tvdi da nije pucala. To nije istina. Vedrana je ubio policajac", rekao je navijač Sarajeva koji tvrdi da je svjedok tragičnog događaja koji je jučer potresao bh. javnost. Među okupljenim navijačima kružila je informacija da postoji snimak događaja na kojem se vidi ukupan tok dešavanja na ulicama Širokog Brijega.

Podsjećamo da je policija MUP-a ZHK na pres konferenciji izjavila da je Vedran Puljić ubijen tupim predmetom.

Navijači Sarajeva koji su se sinoć vratili iz Širokog Brijega tvrdili su da je policijski izvještaj prema kojem nije korišteno oružje netačan i da je više pripadnika MUP-a koristilo pištolje. Prema tvrdnjama svjedoka prema njima je pucalo i nekoliko mještana Širokog Brijega od kojih jedan i iz automatske puške. Neslužbene informacije govore da je u toku noći u policijsku stanicu privedeno više osoba za koje se sumnja da su učestvovali u neredima.

"U toku dana više osoba je privedeno u policijsku stanicu Široki Brijeg. Neki od njih su davali iskaze s obzirom na okolnosti, a sedam osoba je lišeno slobode. Jedan uhapšeni je iz Širokog Brijega, a ostali su iz Sarajeva. U toku je kriminalistička obrada, a oni se još uvijek nalaze u pritvoru", rečeno nam je iz MUP-a HNK.