Ubijena mlada doktorica
73

Večeras vanredni sastanak uprave policije KS zbog tragične nesreće na Marijin Dvoru

N. V.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
U Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS će večeras u 19 sati biti održan vanredni kolegij, a nakon tragične saobraćajne nesreće koja se u petak navečer dogodila na Marijin Dvoru.

Sastanak je sazvao v.d. komesar MUP-a Fatmir Hajdarević, a doći će rukovodioci svih odjela.

Jedna od tema će biti desetine zahtjeva koje je Općinski sud u Sarajevu odbio policiji, a koji se tiču oduzimanja vozila za višestruke povratnike u prekršajima.

Oduzimanje vozila je prije nekoliko godina bila praksa za slučajeve ponavljanja prekršaja, međutim ta praksa je iz nepoznatih razloga naglo prestala, navode izvori za Klix.ba.

Armin Berberović (1996.) koji je sinoć na Marijin Dvoru u Sarajevu automobilom udario tri pješakinje prilikom čega je jedna djevojka nastradala, a jedna u kritičnom stanju, vozio je bez vozačke dozvole, zbog čega je i ranije kažnjavan.

Njemu su više puta izdavani prekršajni nalozi zbog vožnje automobila bez položenog vozačkog ispita, ali to nije rezultiralo oduzimanjem vozila niti krivičnom prijavom.

U trenutku saobraćajne nesreće, osim što nije imao vozačku dozvolu, imao je 0,41 promil alkohola u krvi i vozio je vrže od dozvoljenog. On nije uspio zaustaviti automobil nakon udara, nego je pokosio i stub te udario u zid.

Nakon izvršenog uviđaja, on je odmah uhapšen zbog ugrožavanja javnog prometa i nad njim se vrši kriminalistička obrada.

Ubijena je mlada sarajevska doktorica Azra Spahić (1998. godište), uposlenica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo. Povrijeđene su još dvije djevojke, koje su u trenutku nesreće bile sa njom, od kojih je S. A. (1997.) dobila povrede opasne po život, a S. E. (2002.) teške povrede.