Potjera u Srpcu
32

Već ima 3.000 KM kazni: Bez dokumenata i registracije bježao policiji

Klix.ba
Vozač napravio brojne prekršaje
Vozač napravio brojne prekršaje
Policijski službenici u Srpcu sinoć oko 21:00 sati u mjestu Kukulje, pokušali su zaustaviti automobil Fiat, bez registarskih oznaka, ali se vozač nije zaustavio na znak STOP.

Nedugo zatim, brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika, uočen je navedeni automobil ispred jednog ugostiteljskog objekta u mjestu Kukulje, te je utvrđeno da je automobilom upravljala osoba inicijala M.D. iz Srpca.

"Kontrolom je utvrđeno da je lice upravljalo neregistrovanim vozilom, te da kod sebe nije imalo važeću vozačku dozvolu, a isto je odbilo da se podvrgne testu utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu. Na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni, utvrđeno je da je lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti sigurnosti saobraćaja, te da ima dug u iznosu od 3.075,40 KM", saopćeno je jutros iz PU Bosanska Gradiška.

Policijski službenici su privremeno oduzeli automobil, a protiv lica M.D. će biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.