Crna hronika
4

Vatrogasci u TK imali pune ruke posla, gorjele tri kuće i automobil

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U protekla 24 sata pripadnici profesionalnih vatrogasnih jedinica sa područja Tuzlanskog kantona imali su pune ruke posla. Pored svakodnevnih tehničkih intervencija, vatrogasci iz Tuzle, Kalesije, Srebrenika i Lukavca gasili su požar na tri stambena objekta i automobilu.

U Tuzli je oko ponoći izbio požar u privatnoj kući u tuzlanskom naselju Miladije. Angažovana je jedinica iz Kreke, koja je vrlo brzo ugasila požar i spriječila njegovo dalje širenje. Požar je izbio zbog nehata, a najvjerovatnije je razlog ostavljen neugašen opušak od cigarete.

Povrijeđenih osoba nije bilo, ali je na objektu pričinjena materijalna šteta.

U Lukavcu se zapalio automobil BMW. Do dolaska vatrogasaca vlasnik automobila i radnik iz obližnjeg sarvisa uspjeli su protivpožarnim aparatima ugasiti požar, a vatrogasci su imali intervenciju tehničke prirode.

U srebreničkom naselju Polje zapalila se greda u krovnoj konstrukciji koja je bila naslonjena na odžak. Ukućani i komšije uspjeli su spriječiti rasplamsavanje vatrene stihije, tako da je vatrogascima preostao manji dio posla.

U Tojšićima kod Kalesije također je gorjela privatna kuća, ali su tamošnji vatrogasci veoma brzo reagovali i ugasili požar.