{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vatrogasac dobrovoljac pomogao u gašenju požara na Čengić Vili

Piše: N. N./Klix.ba
12.4.2015. u 18:30
72
41
Vatrogasac dobrovoljac pomogao u gašenju požara na Čengić Vili
72
Sarajevski vatrogasci danas su u 15 sati i 14 minuta dobili dojavu o požaru u naselju Čengić Vila na adresi Džemala Bijedića broj 58. Pored brze reakcije pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo, požar je vrlo brzo lokalizovan zahvaljujući i angažmanu vatrogasca dobrovoljca.
Fahri Frlj, zaposlenik firme Energopetrol, prvi je uočio dim iz stana koji se nalazi na drugom spratu. Fahri je inače i vatrogasac dobrovoljac, a nakon što je uočio dim, pozvao je profesionalne vatrogasce.

No, do njihovog dolaska Fahri je uspio razbiti prozor na stanu koji je gorio što je, s obzirom da su na stanu bila blindirana vrata, olakšalo vatrogascima stavljanje požara pod kontrolu. Iz Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo kažu nam kako su zahvalni Frlju za njegov angažman.

U konačnici, požarom je bio zahvaćen uglavnom samo balkon, dok je spriječeno širenje požara na ostale dijelove stana kao i susjedne stanove.

Savjesna reakcija Frlja primjer je svima kako svojim angažmanom mogu mnogo pomoći ne samo vatrogascima, već i drugim profesionalnim službama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: