Crna hronika
0

Vatra uzrokovala štetu u bivšem pogonu banjalučke Mljekare

Sarajevo-x.com
(Foto: Sarajevo-x.com)
Tokom požara koji je danas oko 11 sati buknuo u jednoj od proizvodnih hala nekadašnje Mljekare u ulici Mladena Stojanovića u Banjoj Luci nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta.

Reporter portala Sarajevo-x.com javlja da su vatrogasne i policijske ekipe nekoliko minuta poslije prijave stigle na mjesto događaja i da je požar brzo stavljen pod kontrolu.

Nakon gašenja vatre, pripadnici Vatrogasne brigade Banja Luka ostali su u hali, gdje situaciju drže pod nadzorom. Uskoro bi trebao početi i policijski uviđaj, kojim će biti utvrđen tačan uzrok izbijanja požara.

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo, koji je bio u krugu bivše Mljekare rekao je da ja vatra najvjerovatnije planula kada su radnici, koji su sjekli metalne konstrukcije u dijelu napuštenog proizvodnog pogona izazvali otvoreni plamen.

Ipak, tačan uzrok izbijanja požara, kao i iznos materijalne štete trebali bi biti utvrđeni daljom policijskom istragom.

Nakon privatizacije, pogon banjalučke Mljekare preseljen je u Industrijsku zonu Aleksandrovac kod Laktaša, a sve vrijedne mašine i pogoni više se ne nalaze u nekada respektabilnom banjalučkom preduzeću.

Prema saznanjima portala Sarajevo-x.com, hala u kojoj se dogodio požar bila je gotovo prazna, pa materijalna šteta ne bi trebala biti velika.