Šteta će se sanirati
1

Vatra na Ilidži zahvatila i obližnji restoran, menadžer pojasnio odakle je ušao dim

V. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nakon intervencije koja je trajala nekoliko sati pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade KS uspjeli su ugasiti požar na stambenoj zgradi na Ilidži, a osim same zgrade materijalna šteta zabilježena je i na restoranu koji se nalazi u sklopu zgrade.
Denis Hujić, marketing menadžer restorana koji se nalazi u sklopu zgrade koju je zahvatio požar za Klix.ba govorio je o posljedicama požara i po sam restoran te je rekao kako je sve pod vodom, ali da, na svu sreću, nema povrijeđenih.

"Sve je pod vodom. Radnici su pokušali ugasiti šmrkom požar prije vatrogasaca. U kuhinji je bio najveći problem jer su tu radnici najugroženiji. Ovaj dio gdje je kuhinja je ujedno kritični dio zgrade jer su tu zajedničke instalacije. Dim je tu ušao i radnici su se počeli gušiti. Istrčali su napolje i hvala Bogu nema oštećenja", rekao je Hujić.

Također, pojasnio je kako će se sva materijalna šteta sanirati.

"Hvala Bogu, nema materijalne štete i bitno nam je da su radnici dobro i da se niko nije povrijedio. Sve će se ovo riješiti i restoran će ponovno biti u funkciji od 1. jula", zaključio je Hujić za Klix.ba.