Crna hronika
6

Vasiljević o tuči u Istočnom Sarajevu: Kafanska tuča, a ne sukob na nacionalnoj osnovi

FENA
Motiv sukoba u kafiću "Bakus" u Istočnom Novom Sarajevu nije međunacionalna mržnja, niti netrpeljivost - rekao je danas načelnik Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević.

Vasiljević je na vanrednoj pres-konferenciji kazao da je riječ o klasičnoj tuči, kakve se dešavaju u ugostiteljskim objektima.

Četiri osobe povrijeđene su jučer u ranim jutarnjim satima u tuči i pucnjavi ispred noćnog kluba "Bakus" u Istočnom Sarajevu. Nezvanično povrede su zadobili Benjamin Mujagić (20) i Senaid Mujić (31) iz Sarajeva te Dragiša Kenjić (31) i Bojan Ninković iz Istočne Ilidže.

Tuči i pucnjavi prethodila je svađa četvorice mladića, koji su zajedno bili u kafiću.

Radenko Vasiljević (Foto: SRNA)
Radenko Vasiljević (Foto: SRNA)

"Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnih djela, po nalogu dežurnog tužioca, proveli smo brojne istražne radnje i uspjeli da dokumentujemo i najvećim dijelom rasvijetlimo šta se dešavalo u navedenom objektu i ispred njega, tako da će vrlo brzo biti podneseni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima za osumnjičene", rekao je načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Vasiljević je istakao da je jedno od krivičnih djela koje je uznemirilo javnost i krivično djelo oštećenje tuđe stvari koje se desilo 8. novembra na Palama kada je zapaljeno motorno vozilo Peugeot 307.

"Izvršilac i ovog krivičnog djela je poznat, a radi se o P.S. koji je lišen slobode i protiv njega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj", rekao je Vasiljević.